De invloed van LED in de bouw is groter dan je denkt

Aangeboden door: letsleds.nl

Veel mensen vragen zich af wat de invloed is van LED verlichting in de bouwsector. Je staat er als bouwer wellicht niet bij stil, maar verlichting is een van de meest cruciale aspecten van een succesvol bouwproject.

De laatste jaren neemt de invloed van LED alsmaar toe. Een goede bouwlamp is noodzakelijk om de bouwplaats of een plek waar je aan het klussen bent goed te kunnen verlichten. LED bouwlampen geven een mooie felle verlichting, je hebt een compleet overzicht van wat je nu precies aan het doen bent. In dit artikel vertellen we je alles over LED verlichting gerelateerd aan de bouwlamp.

Voor zowel particulier als professional

Niet enkel professionele bouwbedrijven, maar ook steeds vaker particulieren schaffen LED bouwlampen aan. Een goede bouwlamp is tegenwoordig heel makkelijk te bestellen. LED lampen van Letsleds bieden hoogwaardige kwaliteit, en er is genoeg om uit te kiezen. Je kunt na het lezen van dit artikel overwegen om eens een kijkje te nemen. Wanneer je op zoek bent naar goede lampen dan hoef je niet verder te zoeken. Als je dan een bouwlamp wilt kopen, wat zijn dan dingen om op te letten?

Zo goed als alleen nog maar LED

Klassieke bouwlampen die voorzien zijn van gloei- of halogeenlampen die kent iedereen nog wel, maar sinds 2009 mogen er al geen gloeilampen meer worden verkocht, in 2018 is ook het verbod op halogeenlampen ingegaan. Dit houdt echter niet in dat gebruik verboden is, ze mogen enkel niet meer worden verkocht. Het alternatief is LED verlichting in bouwlampen. Dit is absoluut geen nadeel, want aan LED verlichting zitten bijna niets anders dan voordelen.

Vermogen van de lamp

LED in bouwlampen heeft als grootste voordeel dat het verbruik een stuk rendabeler is. Meer dan 90% aan energie wordt omgezet in licht bij LED lampen en maar 10% in warmte. Bij gloei- en halogeenlampen was de verhouding andersom. Het verschil is dus immens. Je hebt een stuk betere en kwalitatievere verlichting wat zich ook indirect omzet in een positievere sfeer tijdens het bouwproject. Want geloof het of niet, goede verlichting helpt daar zeker bij, en dat zal zich op zijn beurt laten vertalen naar meer efficiëntie in de resultaten. Daarnaast gaan LED bouwlampen ongeveer 10 keer langer mee.