Een slimme laadpaal; de toekomst?

Aangeboden door: Lanovo Laadpalen

Bij duurzaam transport denk je hopelijk aan elektrische auto’s. De statistieken van het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) liegen er in ieder geval niet om! Eind februari 2021 bestierden meer dan 170.000 elektrische auto’s & meer dan 100.000 plug-in hybrides het Nederlandse wegendek.

Wat vooral opviel is dat de verkoop van plug-in hybrides gestaag stijgt. In 2021 werden er maar liefst 6,2% (!) meer hybride plug-ins verkocht. Dat betekent dat Nederland hard op weg is naar klimaatneutraal rijden. Een slimme laadpaal van Lanova Laadpalen maakt het mogelijk om je accu op te laden met stroom uit een duurzame energiebron, zodat ook jij je steentje bij kan dragen!

Laad je auto op met groene stroom!

De statistieken van het RVO laten ons zien dat het aantal laadpalen in Nederland stijgt. In Nederland zijn er nu sinds eind februari 70.000 publieke laadpunten en meer dan 2.000 snellaadpunten! Per 6 elektrische/hybride auto’s is er dus een openbare laadpaal beschikbaar. Deze laadpalen laden nu nog op via de reguliere, grijze stroom. Om deze laadpalen te voorzien van groene stroom heeft Lanova Laadpalen een systeem ontwikkeld waarmee je ook via groene stroom kan opladen. Het gaat om de slimme Lanova Home Advanced laadpaal of Business Advanced laadpaal, gecombineerd met het Load Guard systeem. Het systeem geeft voorrang aan groene energiebronnen en lokale stroomopwekking, zoals laden over zonnepanelen.

Maar… hoe werkt het?

Het Load Guard systeem wordt geïnstalleerd in de meterkast. Deze wordt verbonden met de slimme meter. Daarna kun je via de ‘’Web Interface’’ voorkeuren instellen, zoals het opladen via zonnepanelen!

Wat kun je nog meer met de Web Interface?

Met de Web Interface kun je best wel veel. Zo kun je je voorkeur kiezen van stroomtoevoer; grijze- of groene stroom én kun je instellen dat de laadpaal rekening houdt met een eventueel piek- en dal tarief. Het interactieve laadstation houdt op deze manier ook rekening met je portemonnee door op te laden tijdens het dal tarief. Daarnaast beschikt de laadpaal over patroonondersteuning. Daardoor herkent de laadpaal wat je aankomst- en vertrektijden zijn. Zo past het laadstation zich aan, aan jouw ritme. Het laadstation houdt dus rekening met hoe lang hij moet opladen, maar ook wanneer hij het beste de auto kan opladen. Maar wat als je haast hebt? Daar is ook over nagedacht. Met één druk op de knop switch je eenvoudig naar de ‘snel laad’-modus.

Zakelijk gebruik van de laadpaal

Ga je de laadpaal zakelijk gebruiken? Kies dan voor de Connect versie. Met deze versie bedien je het laadstation op afstand met je telefoon, tablet of laptop. Is het zo dat je werkgever je laadkosten wil vergoeden? In de Web Interface vind je alle laadsessies, met daarin de gebruiker, soort stroom, datum, het tijdstip en de piek- of daluren. Zo deel je met de Connect versie eenvoudig de laadgegevens met je werkgever!