Nieuw, meerdaags proeffestival op Lowlandsterrein

Biddinghuizen - Er wordt in mei een derde proeffestival georganiseerd door Fieldlab op het Lowlandsterrein in Biddinghuizen. De precieze datum is nog niet bekend, net als wie er zullen optreden. Wel is duidelijk dat het een meerdaags festival wordt voor 9.000 bezoekers, die er dan ook kunnen overnachten.

Het festival maakt deel uit van een serie proeffestivals en - evenementen van Fieldlab, waarmee ervaring wordt opgedaan met hoe er in coronatijd veilig evenementen en festivals kunnen worden georganiseerd. De eerste proeffestivals op het Lowlandstrrein vonden in maart plaats. Toen was er een dancefestival van de makers van Defqon.1 en een popfestivals van de makers van Lowlands, beiden voor 1.500 bezoekers.

Voor toegang tot het festival in mei zullen bezoekers, net als in maart, een recente, negatieve coronatest moeten kunnen laten zien. Op de tweede festivaldag ondergaan bezoekers een sneltest. Op de eerste festivals zijn na afloop een minimaal aantal coronabesmettingen geconstateerd, die mogelijk hebben plaatsgevonden tijdens de festivals: vier tijdens het dancefestival, twaalf tijdens het popfestival.