Corette van Boxtel geeft met Aventurijn Mozaïek passie graag door

Lelystad - Atelier Aventurijn Mozaïek in Lelystad bestaat al bijna zestien jaar, maar is lang niet bij iedereen bekend. Corona helpt ook niet bepaald om de naamsbekendheid te vergroten.

Kunstenaar Corette van Boxtel maakt in het atelier mozaïek in opdracht. Een mozaïek maken van geknipte stukjes glas of tegel is de grote passie van Corette. Die passie geeft ze graag door. Menig inwoner van Lelystad heeft een cursus of workshop bij haar gevolgd.

Wall of fame

Wie door Lelystad loopt ziet een aantal kunstwerken die bij Aventurijn Mozaiek zijn gemaakt. Een mozaïekbank, schoollogo’s en voetpaden voorzien van kleurige mozaïeken zijn enkele voorbeelden. Er is zelfs een school die een wall of fame heeft. Die is gemaakt door kinderen uit groep acht. Na vele jaren is daar een kleurige, kunstzinnige wand ontstaan.

Jubileum

Aventurijn verzorgde de afgelopen jaren teamuitjes en teambuildingsbijeenkomsten, maar ook creatieve vrijgezellen- en familiefeestjes. In 2020 bestond het atelier vijftien jaar. En er zouden ter gelegenheid van dit jubileum een aantal feestelijke activiteiten zijn. Corona gooide echter roet in het eten.

Flink geraakt door coronacrisis

Nu ligt het atelier al een jaar stil. Net als veel andere ondernemingen is ook het atelier flink geraakt. Het betekende dat alle workshops niet meer gegeven konden worden. Schoolworkshops vielen ook weg, omdat externe leerkrachten de school niet meer in mochten. 

Op veler verzoek geeft Aventurijn nu een online teamuitje en er is ook een workshop voor particulieren online. ‘Juist in deze tijd is het belangrijk om ontspanning te zoeken en iets leuks te doen,’ zegt Corette. ‘Natuurlijk willen we allemaal heel graag weer in het atelier aan de slag. Hopelijk is dat snel.’

Aventurijn Mozaïek is gevestigd aan de Donaustraat 177 in Lelystad. 

Meer informatie is te vinden op de website van Aventurijn Mozaïek.