Zeven weken wachten op afhalen grof vuil

Lelystad - Zeven weken wachten voor je grof vuil kan worden opgehaald. Wat de InwonersPartij in Lelystad betreft is dat te gek voor woorden. De partij heeft er dinsdag vragen over gesteld aan wethouder Jack Schoone.

Fred Wilcke heeft het signaal meerdere keren ontvangen. ‘Als je je bij HVC meldt om je grof vuil te laten ophalen, ben je pas na zeven weken aan de beurt. Dan krijg je dus dat mensen grof afval gaan dumpen bij de ondergrondse containers. Niet dat ik dat goedkeur, maar dit kan er wel een gevolg van zijn.’

Het raadslid wilde daarom van wethouder Schoone weten of hij dit signaal ook heeft ontvangen en wat er aan gaat gebeuren. De wethouder schrok van de vraag. ‘Nee, wij hebben dit signaal niet ontvangen. Maar ik ga er onmiddellijk achteraan, om te vragen waarom men dat ons niet heeft laten weten en hoe dit zo snel mogelijk kan worden opgelost.’ Hij beloofde er snel op terug te komen bij de InwonersPartij.

HVC ontkent wachttijden

HVC laat weten zich totaal niet te herkennen in het bericht. ‘Als mensen nu bellen kan het op 21 april afgehaald worden. We herkennen dit signaal ook niet van de afgelopen weken. Mogelijk kan het bij de eerste golf van corona in maart/april vorig jaar iets langer hebben geduurd omdat er toen langere wachtrijen waren bij de milieustraat,’ laat Susan Baks van HVC weten.