Bundel ‘Poëzie uit de Salon’ verschenen

Lelystad - Meer dan 40 dichters en schrijvers uit Lelystad leverden een bijdrage aan de bundel ‘Poëzie uit de Salon’, die woensdag is verschenen. De bundel kwam tot stand als gevolg van de coronapandemie, die het onmogelijk maakte om elkaar op het “Open Podium De Salon’ te ontmoeten.

De schrijvers van de bundel komen voor een groot deel uit Lelystad, hebben een band met Lelystad, of traden in de afgelopen 4 jaar op op het Open Podium “De Salon Lelystad”.

Wethouder Luc Baaten, die het voorwoord voor deze bundel schreef, kreeg woensdag het eerste exemplaar aangeboden. De bundel werd mogelijk gemaakt door 'Mensen Maken de Buurt'. Ger Koreman verzorgde het druk-klaar maken en Tine de Jong – Veenstra ontwierp de kaft.

Met de bundel werd de verbinding die tot stand kwam door het Open Podium de Salon, in de afgelopen vier jaar, bekrachtigd.

De bundel is verkrijgbaar/bestelbaar via de reguliere en online boekhandels. Het ISBN nummer is 9789462472150. De opbrengst van de winkelverkoop gaat naar het Utopodium.