Gratis Flevolands Olympisch Lespakket

Regio - Topsport heeft de kracht om te inspireren, te verbinden en om van te leren. Daarom heeft Sportservice Flevoland in samenwerking met Almere City FC en de Atletiekunie, in opdracht van de provincie Flevoland, een écht Flevolands Olympisch Lespakket ontwikkeld.

In dit lespakket zitten ook de officiële lessen over Tokyo van NOC*NSF. Het lespakket is gratis en vrijblijvend aan te vragen bij Sportservice Flevoland.

Aandacht voor de drie Olympische kernwaarden

Het Flevolands Olympisch Lespakket bestaat uit uiteenlopende (sportieve) lessen, waarbij er aandacht is voor de drie Olympische kernwaarden: excelleren, respect en vriendschap. Deze komen terug in de lessen over de Olympische Spelen. Naast een aantal informatieve lessen zijn er ook uitdagende opdrachten en beweeglessen te vinden in het lespakket, die allemaal te maken hebben met bewegen en gezonde levensstijl.

Lessen ook online te vinden

Voor alle basisschoolklassen zijn speciale lessenreeksen samengesteld. Wanneer de lesmap is aangevraagd bij Sportservice Flevoland, krijgt de school deze gratis bezorgd op het opgegeven adres. Naast deze fysieke lesmap zijn alle lessen straks ook online te vinden. Gemakkelijk om onder andere filmpjes in de klas te laten zien. Bij ieder lespakket zitten een aantal leuke verrassingen om het klaslokaal te versieren in de stijl van de Olympische Spelen en TeamFlevo. De school is uiteraard vrij om te kijken welke onderdelen van het Flevolands Olympisch lespakket zij willen gebruiken. Vanaf mei worden de lespakketten verspreid.

TeamFlevo

Het Olympisch lespakket is onderdeel van de campagne TeamFlevo. Om sport en bewegen in de provincie te stimuleren zijn twaalf Flevolandse sporters samengebracht in één Flevolands team. Prominente sporters als Lilian de Geus, Alice Naber en Nikki van Sprang zijn de boegbeelden van deze campagne. TeamFlevo is te volgen via #vuurvoorflevoland.

Bestellen lespakket

Een gratis lespakket bestellen kan door een mail te sturen naar bonsink@sportflevo.nl met de naam van de school, adres, contactpersoon, telefoonnummer en e-mailadres. Of bel naar 0320 - 25 11 13.