Leren hoe het werkt in het gemeentehuis

Dronten - De Dronten Academie verzorgt in april en mei de gratis cursus ‘Ja! Ik wil in de gemeenteraad’. Deze cursus is voor wie vanaf 2022 wil meedenken en beslissen over de toekomst van Dronten als lid van de gemeenteraad.

In de cursus wordt uitleg gegeven over onder meer de rol en taken van een gemeente en de gemeenteraad.

Drie bijeenkomsten

In drie bijeenkomsten (op de maandagen 12 en 19 april en 10 mei worden deelnemers door onder anderen burgemeester Jean Paul Gebben, gemeentesecretaris Tineke van Lenthe, raadsgriffier Erwin Geldorp en raadsleden meegenomen in de wereld binnen het gemeentehuis. Aan bod komen onder andere de taken van een gemeente, de rollen en het gereedschap van een raadslid en de invloed op beleid en besluitvorming. Daarnaast wonen de deelnemers een fractievergadering naar keuze bij, alsmede een commissie- en raadsvergadering.

Aanmelden

Iedereen vanaf zestien jaar en wonend in Biddinghuizen, Dronten of Swifterbant is welkom en kan zich aanmelden via griffie@dronten.nl. De cursus is bedoeld voor zowel inwoners die nog weinig weten van hoe een gemeente werkt als voor inwoners die al enige ervaring met de gemeentelijke politiek hebben.

Meer informatie is te vinden op de website drontenacademie.nl (zoeken op ‘gemeenteraad’).