Ikas verhuist na Pasen naar een groter pand

Swifterbant - Het bedrijf Ikas, gespecialiseerd in arboveiligheid, advisering en opleidingen, betrekt na Pasen een nieuw onderkomen aan de Kolk 2a in Swifterbant.

Het bedrijf is in 1997 opgericht door de ouders van directeur Alette van de Berg-Dijkstra. Zo’n vier jaar geleden nam zij de scepter over en verhuisde het bedrijf van een woonhuis in Ketelhaven naar het bedrijfspand aan de Handelsweg-Noord. ‘Dat was een tijdelijke verhuizing. In Ketelhaven waren we uit onze jas gegroeid, maar in Dronten was niettemin geen ruimte voor de mobiele werkplaats. En juist daarmee is de basis voor ons bedrijf gelegd. Keuren en inspecteren van arbeidsmiddelen, denk aan elektrische apparaten maar ook bijvoorbeeld ladders, trappen en valbeveiliging. Inmiddels is ons palet aan diensten flink uitgebreid met begeleiding, advisering en opleidingen. Alles over veiligheid, kwaliteit en milieu.’

Toch is Ikas een echt familiebedrijf gebleven met medewerkers uit Dronten en de directe omgeving. Alette: 'Daarom zouden we het ook leuk vinden meer lokale klanten te hebben. Maar eerst openen we op 6 april de deuren aan de Kolk 2a in Swifterbant'.