Coronaproof langs de tulpenvelden

Emmeloord - Het Tulpenfestival heeft een ‘coronaproof’ autoroute uitgezet van ongeveer 88 kilometer. Een prachtige autoroute langs de vele tulpenvelden in de Noordoostpolder.

De Van Staveren autoroute is bewegwijzerd en te rijden van 16 april t/m 9 mei. Aanvullend op de route kan je dit jaar de Tulpenfestival-app downloaden. Via de app kom je langs de route door middel van foto’s, geluidsfragmenten en korte video’s meer te weten over het gebied en de tulpenteelt. De app komt binnenkort beschikbaar in de appstore.

Speciaal voor kinderen is er dit jaar Bollie de Berenroute. Vanaf de achterbank kunnen kinderen samen met Bollie de beer op onderzoek uit en komen zij aan de hand van filmpjes en opdrachten meer te weten over tulpen. Een ontzettend leuke beleving voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Tulpenfestival locaties

Tickets voor Bollie de Berenroute zijn binnenkort te koop in de webshop van het Tulpenfestival (www.tulpenfestival.nl). Met het ticket kan bij één van de Tulpenfestival locaties een verrassingstasje worden opgehaald met opdrachtenboekje, cadeautjes en wat lekkers. De Tulpenfestival locaties zijn: Renne Streekproducten in Nagele, het Tulpenbelevingsveld in Creil en Vakantiepark Eigen Wijze in Bant. Op deze locaties is er tevens een toiletgelegenheid aanwezig en de mogelijkheid een lunch en/of koffie to-go af te halen. Deze locaties zijn ook aangegeven op de tulpenroutekaart op de website.

Blijf in de auto

De organisatie hoopt dat iedereen op een veilige manier kan genieten van de tulpenpracht in de Noordoostpolder. Onderweg worden bezoekers op diverse wijze geattendeerd op de maatregelen. Toch roept de organisatie de bezoekers op tot het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Bekijk de tulpen zoveel mogelijk vanuit de auto en vermijd drukke plekken.

Voor de actuele informatie over het Profytodsd Tulpenfestival, de ticketverkoop en richtlijnen omtrent COVID-19 kijk je op de website: www.tulpenfestival.nl