Een echte burendienst: Exakwa mag trainen op kunstgras SV Lelystad '67

Lelystad - Korfbalvereniging Exakwa in Lelystad is weer begonnen met trainen. Uiteraard zoals zoveel verenigingen in coronatijd is het anders dan anders.

Wendy van Zonderen vertelt: 'Normaal gesproken trainen we de hele maand maart nog in de sportzalen van Lelystad en spelen we onze wedstrijden in De Koploper. De veldcompetitie begint na Pasen en dan gaan we pas weer naar buiten. Nu de maatregelen weer wat versoepeld zijn, willen we onze jeugd en senioren uiteraard ook trainingen aanbieden, maar dat kan helaas niet op ons eigen grasveld. Als we nu gaan korfballen op ons veld dan weten we zeker dat het veld kapot gelopen wordt. En dat we daar gedurende de hele competitie last van houden'.

Beter een goede buur dan een verre vriend

Gelukkig kwamen Exakwa's buren op sportpark Langezand, SV Lelystad '67, met een geweldig aanbod. 'We mogen in de weekenden gebruik maken van hun kunstgrasveld. Je kunt je voorstellen dat we in onze handen knijpen met zulke fijne buren die met ons meedenken. Maar bovenal zijn onze jeugdleden blij dat ze weer kunnen trainen én elkaar kunnen ontmoeten'.