Hoe kan ik energie besparen en duurzamer leven?

Aangeboden door: easyswitch.nl

We doen het tegenwoordig allemaal; energie vergelijken bij verschillende leveranciers om de goedkoopste gas en elektra te vinden! Er zijn online handige tools te vinden die je hierbij kunnen helpen.

Naast de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan, kan ook een energiecollectief uitkomst bieden. Door de energie collectief in te kopen bij een aanbieder ben je het goedkoopst uit! Welke stappen kun je nog meer zetten om te besparen op de energiekosten en tegelijkertijd duurzamer te leven? In dit artikel zetten we de opties voor je op een rijtje

Investeren in zonnepanelen is aantrekkelijker geworden

Een van de meest voor de hand liggende opties om energie te besparen en duurzamer te leven, is de investering in zonnepanelen. In de afgelopen jaren is het steeds aantrekkelijker geworden om zonnepanelen op je dak te leggen. De gemiddelde prijs van een zonnepaneel nam af, terwijl het rendement hiervan groeide. Het maakt dat je de zonnepanelen steeds sneller terugverdient. Ook voor zonnepanelen worden vaak mogelijkheden geboden om collectief in te kopen en daarmee het voordeligste uit te zijn. 

Ga wat vaker met de fiets of het OV 

De OV-voorzieningen binnen de provincie Flevoland zijn er goed! In een mum van tijd sta je in Amsterdam of bijvoorbeeld Zwolle. Laat de auto eens wat vaker staan en pak de trein of bus om naar je eindbestemming te reizen. Het is beter voor het milieu en kan daarnaast goedkoper zijn, wanneer je hier een abonnement voor afneemt. Losse tickets zijn daarentegen relatief duur. In plaats van het OV kan ook de fiets een fijn en vooral duurzaam vervoermiddel zijn. Door voor een elektrische fiets te kiezen kun je langere afstanden afleggen, zonder bezweet aan te komen op het werk. 

Kies voor led verlichting in huis en maak je apparaten slim

Ook in huis kun je verschillende stappen zetten om energie te besparen en duurzamer te leven. Denk bijvoorbeeld aan de investering in led verlichting. Met led verlichting in huis neemt niet alleen je verbruik af. Ook de lampen zelf gaan veel langer mee dan de klassieke gloei- en spaarlampen. Dit betekent dat je minder lampen verbruikt, wat het milieu spaart en daarbij goedkoper is! Vergelijkbaar is de keuze voor slimme apparaten in huis. Denk niet alleen aan slimme verlichting, maar bijvoorbeeld ook een slimme thermostaat. Mocht je deze niet naar beneden hebben gezet vanochtend, dan doe je dit alsnog via de app op je telefoon. Wel zo duurzaam!