Werkzoekende? Vind je nieuwe droombaan in Flevoland!

Aangeboden door: werkzoeken.nl

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor bedrijven in de horeca, voor bijvoorbeeld kledingwinkels en andere partijen die hun deuren moesten sluiten. Niet alleen de bedrijven zelf kregen het zwaar te verduren, ook het personeel ging door een lastige tijd.

Voor bedrijven die het hoofd niet boven water wisten te houden, betekende dit het ontslag voor een groot aantal werknemers. Ben je zelf ook je baan verloren in de lopende crisis? Werkzoeken.nl is een website waar je mogelijk al snel een nieuwe baan vindt! Het aantal vacatures in Lelystad en andere plaatsen binnen de provincie Flevoland is nog altijd groot. In welke branche zoek jij naar een nieuwe uitdaging?

Mensen gaan massaal aan de slag met hun woning

Een van de redenen dat het aantal beschikbare vacatures momenteel groot is, hangt samen met het feit dat mensen niet op vakantie konden. We hebben ons vakantiegeld en de eindejaarsbonus op de spaarrekening gezet, om hier later alsnog iets mee te kunnen doen. Dat moment is voor veel mensen al aangebroken. Eind vorig jaar en ook begin dit jaar zijn zij massaal aan de slag gegaan met een renovatie van hun woning en bijvoorbeeld tuin. Het maakt dat de vraag naar loodgieters, hoveniers en bijvoorbeeld elektriciens groot is. Heb je de kennis in huis om binnen deze sectoren aan de slag te gaan? In dat geval is de kans groot dat je al snel een nieuwe baan vindt.

Bedrijven zetten in op online marketing 

Niet alleen de vraag naar loodgieters, elektriciens en bijvoorbeeld hoveniers is groot. Ook de vraag naar marketeers groeide. In het bijzonder de online marketeers, die bedrijven kunnen helpen bij het in de markt zetten van hun webshop. Nu de fysieke vestigingen gesloten moesten blijven, proberen bedrijven hun omzet via de online weg op peil te houden. Niet eenvoudig, als ieder bedrijf voor deze route kiest! Met enige kennis over online marketing of bijvoorbeeld het ontwikkelen van websites kom je al snel aan het werk. 

Omscholing tijdens de lockdown 

Vind je het werk van een loodgieter of een online marketeer niks? In dat geval is omscholing een goede derde optie. Veel mensen hebben de lockdown gebruikt om hun kennis te verruimen met een thuisstudie. Het feit dat de kroegen en restaurants gesloten waren, maakt dat we meer tijd hadden om zo’n opleiding te volgen. Vaak duurt een thuisstudie niet langer dan een paar maanden. Het helpt je de kansen op een baan sterk te vergroten. In sommige gevallen betaalt je nieuwe werkgever de studie.