Gebeten door een bedwants?

Aangeboden door: bestrijdingsservice.nl

Bedwantsen zijn zeer hardnekkige parasitaire insecten die leven door menselijk bloed te nuttigen. Het liefst leven deze beestjes in je bed, want dat is immers de uitgelezen plek waar ze ongestoord en geniepig bloed kunnen aftappen van degene die in dat bed slaapt.

Beten van een bedwants zijn veelal te herkennen aan het feit dat er meerdere kleine rode jeukende bultjes bij elkaar op de huid zitten. Dat jeukende gevoel kan wel veertien dagen aanhouden. Veel langer dan bij een muggenbeet dus. Bij iemand die al extra gevoelig is voor insectenbeten kan een beet van een bedwants ook leiden tot extra zwelling en jeuk. In dat geval is het goed om de huisarts te raadplegen.

Zo ziet een bedwants eruit

Bedwantsen zijn heel kleine insecten. Meestal maar slechts 5 mm lang en dus lastig te zien. Ze leven heel graag in bedden van hotels en andere slaapgelegenheden. Het is zeker niet het geval dat de bedwants alleen voorkomt in een groezelig hotel. Bedwantsen vind je overal, hoeveel sterren het hotel ook mag hebben. Wanneer je ergens gaat slapen kun je het bed best eerst goed inspecteren op minuscuul kleine rode en zwarte vlekjes. De rode vlekjes zijn bloed, de zwarte vlekjes kunnen duiden op uitwerpselen van de bedwants. De beestjes zelf zijn als ze jong zijn lichtbruin van kleur. Als de bedwants ouder wordt kleurt hij donkerder. Wanneer je in het bed kleine bruine beestjes vindt meld het dan direct bij de receptie en ga zeker niet in dat bed slapen.

Bedwants houdt van reizen

Bedwantsen kunnen niet springen of vliegen, wel kunnen ze heel hard lopen en houden ze ervan om in kleding van reizigers mee te reizen naar huis en zich daar een lekkere warme plek in bed toe te eigenen. Wanneer je in een hotel, B&B of een andere slaapgelegenheid bent geweest is het raadzaam om je koffer uit te pakken naast de wasmachine en alle kleding en textiel uit de koffer direct te wassen. Zo voorkom je dat je thuis ook overlast krijgt door bedwantsen.

Favoriete plekken waar bedwantsen zich verstoppen

De bedwants is dol op donkere plekjes en textiel. Denk bijvoorbeeld aan tapijten, gordijnen, oude meubels, achter loslatend behang of in de kleerkast. Wanneer je thuis het vermoeden hebt dat er bedwants aanwezig is kun je terecht bij een bestrijdingsservice. Deze hebben professionele middelen om de bedwants te bestrijden. Bedwantsen bestrijden is het meest effectief wanneer het professioneel gebeurt.