Het hoeft niet te stormen maar een flinke bui mag wel

Biddinghuizen - Het hadden afgelopen weekend twee ultieme feestjes moeten worden op het Lowlandsterrein in Biddinghuizen, de Back to Live-festivals. Als iets de term 'Bevrijdingsfestival' verdient, waren het die twee.

Ik had me er enorm op verheugd. Niet alleen om weer rond te lopen op een festivalterrein en goede optredens mee te maken. Natuurlijk, beide festivals waren veel kleiner van opzet dan Defqon.1 of Lowlands. Dat is dus ook een andere beleving. Maar toch: 1.500 uitgelaten mensen, die feest vieren. Mensen die volkomen uit hun dak gaan: ik kijk er liever naar dan dat ik er middenin sta, maar dat is dan ook het voorrecht van de pers.

Hossen en feesten

Ik had me er ook op verheugd omdat het slecht weer zou worden, gek genoeg. Storm had ik niet op gerekend, maar regen en kou: het leek me geweldig daar een hossende en feestende mensenmassa in te zien. Het contrast tussen slecht weer en een kring van mensen dansend om Torre Florim tijdens 'Witch Docter'. Heerlijk. En laat het maar aan De Staat over een feestje te bouwen.

Een week uitstel

Nu was ik door omstandigheden niet in staat dit weekend er naartoe te gaan, dus een week uitstel komt mij goed uit. Als er ook dan naar wel wat regen valt. Het hoeft niet te stormen, maar wel een flinke bui.

Want, lieve mensen, een bui hoort bij een openluchtfestival. Mensen die nooit naar een festival gaan, snappen dat niet. 'Modderpoel zeker?', krijg ik na elke Lowlands wel weer van iemand te horen. Terwijl de paden verhard zijn en de tenten overdekt. Maar goed, dat ga ik nu allemaal niet uitleggen. Ik hoop er komend weekend bij te zijn. Met in ieder geval één buitje.