Lowlands biedt perspectief op een mooie zomer

Biddinghuizen - Ook al zitten we nog in een lockdown en is het buiten koud en guur, de organisatie van Lowlands heeft haar pijlen gericht op een prachtig zomerweekend 20, 21 en 22 augustus en vandaag de eerste 55 namen bekend gemaakt voor de editie van dit jaar.

En onder die namen zitten een aantal krakers, die in ieder geval in staat zijn er een feestje van te bouwen, welke restricties er ook gelden of wat voor weer het ook is: met Typhoon, The Opposities en The Chemical Brothers is het perspectief op een mooie zomer volop aanwezig.

More to come

‘We kunnen de toekomst niet voorspellen. Vanwege maatregelen die tijdens Lowlands eventueel nog gelden, kan blijken dat toch niet alle acts kunnen komen. We zijn namelijk niet alleen afhankelijk van maatregelen in Nederland, maar ook van die in landen waar acts vandaan komen en/of gaan touren. Het belangrijkste op dit moment is dat al deze acts volmondig hebben aangegeven erbij te zijn als de omstandigheden het toelaten. Uiteraard zijn we met nog meer acts in gesprek, die op dit moment nog niet zijn bevestigd,’ laat de organisatie weten.

Perspectief

Het is een perspectief waar de laatste maanden door allerlei branches, organisaties en om werd gevraagd, en een perspectief waar in ieder geval de Lowlander weer even mee vooruit kan. ‘We zijn ervan overtuigd dat, als de vaccinatiegraad zich positief blijft ontwikkelen, de vaccins effectief zijn en de zorg is ontzien, de maatregelen versoepeld worden en we elkaar straks in augustus in de polder kunnen treffen. We werken aan verschillende scenario’s om Lowlands veilig te organiseren waarbij onder andere sneltesten een rol zouden kunnen spelen. We kunnen ons voorstellen dat je daar vragen over hebt. Omdat niemand weet hoe het virus zich de komende tijd precies gedraagt en wat de eisen vanuit de politiek worden, kunnen we op dit moment echter nog niet op alle vragen een gedetailleerd antwoord geven. Naarmate Lowlands dichterbij komt, houden we je hierover uiteraard nauwgezet op de hoogte. Als blijkt dat Lowlands tegen de verwachting in toch niet kan doorgaan, wordt er uiteraard weer een ticketregeling opgesteld.’

Voorverkoop

Wel bijzonder is dat deze editie al voor de voorverkoop is begonnen grotendeels is uitverkocht. Door het wegens corona afgelasten van de editie van 2020 blijven de kaarten van de mensen die toen een ticket hadden gekocht geldig voor dit jaar. Alleen de kaarten van mensen die toen om een refund hebben gevraagd, komen in de voorverkoop.

‘Daardoor komt voor Lowlands 2021 een klein aantal tickets beschikbaar. Deze tickets gaan op een later moment in de verkoop, de startdatum van de kaartverkoop wordt via de Lowlandswebsite en -socials bekendgemaakt.’

De namen!

En daar komt-ie dan, de eerste 55 namen:  Altin Gün, Amelie Lens, Arlo Parks, AURORA, Balthazar, Bazart, Bendik Giske, Biig Piig, Caribou, Cavetown, The Chemical Brothers, Cleopatrick, Declan McKenna, Denzel Curry, Droeloe, Dry Cleaning, Eefje de Visser, Ezra Collective, Fatima Yamaha, Franc Moody, Froukje, Georgia, Goldlink, Gotu Jim, Heilung, Igorrr, Imanu, Jack Garratt, Joe & the Shitboys, Kaytranada, Kelly Lee Owens, Kevin & The Animals, KOFFEE, Liam Gallagher, Mirella Kroes, Moses Boyd, Murdock, Noisia DJ Set, Noord Nederlands Orkest, Nova Twins, Octo Octa b2b Eris Drew, Oliver Tree, The Opposites, Orla Gartland, Palaye Royale, Pendulum Trinity, S10, shame, Sleaford Mods, slowthai, Typhoon, Working Men’s Club, YUNGBLUD en Yves Tumor.