Apollo Ensemble brengt in maart toch bijzondere passiemuziek

Lelystad - Het Apollo Ensemble uit Lelystad verzorgt dit jaar twee bijzondere concerten met passiemuziek van Joseph Haydn en Johann Sebastian Bach. Het zijn speciale concerten die via internet en livestream worden aangeboden.

Van Haydn wordt op zaterdag 20 maart een videoconcert uitgezonden van het stuk 'Die sieben letzten Worte des Erlösers am Kreuz' vanuit de Oudshoornse kerk in Alphen aan den Rijn. Haydn zelf vond het het beste wat hij ooit had geschreven. Hij wilde in elk deel de ziel van een onbevooroordeeld luisteraar treffen. In plaats van een nadruk op het grote lijden, hoor je in de muziek eenvoud, soberheid, dankbaarheid en troost. 

Haydn schreef het werk voor een orkest in kleine bezetting, dit is de versie die het Apollo Ensemble uitvoert.

Regisseuse Marleen Prins maakt van dit unieke videoconcert een spel van licht en donker, van schaduw en schemering

Het videoconcert begint om 20.15 uur (het ticket blijft daarna nog twee weken geldig). Tickets: https://www.klassiekemuziek.nl/e/14587/apollo-ensemble-die-sieben-letzten-worte-videoconcert

Johannes Passie

Van Johann Sebastian Bach wordt op zaterdag 27 maart vanaf 20.00 uur vanuit de Edesche Concertzaal de Johannes Passie als livestream uitgevoerd.

De Johannes Passie stond vorig jaar al op de rol. Het is het laatste deel van de drieluik van het Apollo Ensemble (Brockes passie van Händel en Telemann, Johannes Passie Bach).

Tickets: https://tickets.edescheconcertzaal.nl/tickets/1509

Kijk voor meer informtie op www.apollo-ensemble.nl. Op de website staat ook een instructie over hoe je de uitzending op je televisiescherm kunt bekijken.