Emmeloord is voor de Lelylijn!

Emmeloord - ‘Tot straks Lelylijn!’ met die slogan voeren de Vrienden van de Lelylijn nu campagne voor de hogesnelheidsverbinding tussen het Noorden en de Randstad.

De Lelylijn zorgt ervoor dat Emmeloord straks een treinstation krijgt en daarmee nieuwe en snelle verbindingen richting Groningen, Leeuwarden en Amsterdam. Wat daarvoor nodig is?, vragen Vrienden van de Lelylijn. 'De steun van de inwoners van gemeente Noordoostpolder en plaatsen zoals Lemmer en Urk! Bijna alle politieke partijen hebben de Lelylijn in hun verkiezingsprogramma staan.  Nu moet het na de verkiezingen in het regeerakkoord komen zodat we kunnen zeggen; #totstrakslelylijn.'

Er staan korte filmpjes online waarin verschillende mensen uit Emmeloord en omgeving vertellen waarom zij uitzien naar de komst van de Lelylijn. Wat is het voordeel voor hen? En tegen wie of wat zeggen zij tot straks? Want de Lelylijn maakt een afspraak op zeer korte termijn mogelijk. Binnen een halfuur in de Randstad, Groningen of een van de Friese steden langs de route; wie wil dat nou niet?

Emmeloorders aan het woord

Burgemeester van de gemeente Noordoostpolder Jan Westmaas is groot voorstander van de treinverbinding en ziet mooie kansen voor betere ontsluiting. Daarbij zegt hij graag tot straks tegen de Commissaris der Koning van Friesland en Flevoland die mogelijk samen het treinstation in Emmeloord openen. Ondernemer Bob Soetekauw ziet ook verbeteringen voor het milieu door de aanleg van het spoor en maakt graag gebruik van de verbinding als zijn kinderen (die nu nog klein zijn) te bezoeken in een van de studiesteden langs het traject.

Jonge ondernemer Marc Reussink ziet met de Lelylijn dat de woonomgeving aantrekkelijk worden voor jonge mensen en wil de spelersbus voor uitwedstrijden wel omruilen voor de snelle trein. En volgens ondernemer Evert de Graaff kan de Lelylijn zorgen dat hoog gekwalificeerd personeel komt werken bij een van de vele hightechbedrijven in de Polder. Tot straks zegt hij tegen zijn dochter in Groningen, die met de trein even een avondje kan overkomen voor het avondeten. Zo heeft iedereen zijn eigen motivatie om te zeggen #totstrakslelylijn!

op www.totstrakslelylijn.nl of www.lelylijn.nl