Triade start nieuwbouw aan de Sont in Lelystad

Lelystad - Zorgorganisatie Triade start aan de Sont in Lelystad met de bouw van 24 appartementen voor jonge mensen die ondersteuning nodig hebben. Donderdagmiddag werd het bouwbord onthuld.

Meestal is de start van de bouw een feestelijk moment. ‘Vanwege de coronamaatregelen kunnen we dit niet groot vieren en hebben we een klein feestje, zonder externe gasten', aldus bestuurder Afien Spreen.

Cliënten Rodney en Andy, twee van de toekomstige bewoners, onthulden samen met bestuurder Afien Spreen het bouwbord. De officiële handeling is gefilmd door Triade, zodat de cliënten, familie en medewerkers op afstand mee konden kijken en er toch bij konden zijn. De directe buurtbewoners zijn per brief over de voortgang van de bouw geïnformeerd.

Spannend

Andy (23 jaar): 'Ik vind het spannend om te verhuizen, maar ook heel leuk! Ik hoop wel dat de muren hier dikker zijn, waar ik nu woon hoor je alles van elkaar'. Rodney (22 jaar) sluit hier op aan: 'Ik woon nu boven de Jumbo, daar is het super druk, ik hoop dat het hier rustiger is om te wonen'.

24/7 begeleiding aanwezig

De 24 eenkamerappartementen zijn voor jong volwassenen van 18-25 jaar met een (licht) verstandelijke beperking. De bewoners krijgen ondersteuning van Triade bij het zelfstandig (leren) wonen. Hiervoor is 24/7 begeleiding in het pand aanwezig. Met dit nieuwe onderkomen worden de huidige Triade-locaties in Lelystad aan de Markermeerstraat en Schoener 11 vervangen.

Verhuizing eind dit jaar

Bouwbedrijf Van Norel start de komende weken met de bouwactiviteiten. De grond is ondertussen bouwrijp gemaakt, de bouwplaats is ingericht en volgende week gaan de eerste palen de grond in. Niet meer ouderwets heien, maar de 120 palen worden de grond ingeboord. Eind van dit jaar kunnen de 24 bewoners van Triade naar hun nieuwe onderkomen verhuizen.