Vul een rugzakje voor vluchtelingenkind

Dronten - Stichting Gave houdt ook dit jaar weer een actie voor vluchtelingenkinderen in Nederland door ze blij te maken met een rugzak vol leuke verrassingen.

Gezinnen, scholen en kerken kunnen tasjes bestellen bij Gave. Kinderen vullen die tasjes vervolgens met speelgoed en schrijfwaren, zoals een auto, pop, kleurboek en potloden. Door mee te doen leren ze een waardevolle les: dat geven om een ander belangrijk is en je zo leeftijdsgenoten heel blij kunt maken!

Een meisje van negen jaar vertelde: ‘Ik heb meegedaan met de actie omdat wij heel veel speelgoed hebben en zij bijna niets. Dus als wij ze speelgoed geven, hebben zij wat om mee te spelen. Dat is fijn omdat ze gevlucht zijn en misschien wel veel speelgoed hebben verloren.’

Azc

Op diverse azc’s in Nederland worden de tassen rond de zomervakantie uitgedeeld, samen met vrijwilligers die vaak al actief zijn bij het azc. Reactie van een vrijwilliger: ‘Toen ik na het uitdelen weer op de begane grond kwam, was er bijna geen doorkomen aan. De hele gang zat vol met kinderen die vol trots hun tasjes (met inhoud) aan elkaar lieten zien, daarna gingen ze er samen mee spelen.’

Scholen

Gave biedt hiervoor ook een lessenserie en een PowerPoint over vluchtelingenkinderen. Dit jaar is er voor het eerst de mogelijkheid om een azc te adopteren. Op die manier weet je waar je rugtassen terecht komen. De groep moet dan wel genoeg rugtassen kunnen vullen voor alle kinderen van het specifieke azc, bijvoorbeeld dat in Luttelgeest.

Tasjes à 3 euro kunnen besteld worden tot 7 juni, via www.gave.nl/rugtasactie