Sjouwen voor het jongerenwerk in Dronten

Dronten - Sjouwen voor het jongerenwerk. Dat is letterlijk wat een groep enthousiaste mensen doet in het voorjaar. Ze verkopen potgrond, compost, tuinaarde en mestkorrels en bezorgen deze aan huis. En dat nu al voor de tiende keer. De opbrengst is voor het jongerenwerk in Dronten.

De initiatiefnemers hopen op een recordopbrengst dit voorjaar met bestellingen via www.voorjaarsactiedronten.nl.

Online events

QliQ is een groep enthousiaste jongvolwassenen die voor jongeren in Dronten activiteiten organiseert. Dat is natuurlijk een uitdaging in deze coronatijd. ‘We organiseren online events, jongeren spelen tegen elkaar in een quizvorm’ zegt Peter van Voorst. Voor later dit jaar staat een weekend op Ameland gepland, het zal natuurlijk spannend zijn of het door mag gaan. Peter heeft zelf de kracht van jongerenwerk ervaren en dat motiveert. ‘Jongeren die elkaar ontmoeten en daarbij ook uitgedaagd worden om over grote vragen na te denken, dat is zo krachtig voor je vorming’. 

Logistieke operatie

Wat in 2012 begon met huis-aan-huis verkoop van 320 zakken is doorgegroeid naar een logistieke operatie met zes auto’s met grote aanhangers die door Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant rijden. ‘Dit jaar hopen wij een record van 2000 zakken te bezorgen’ zegt Arjan Elzerman, de man achter de financiële afwikkeling. ‘We organiseren dit vanuit Stichting Free-XS samen met QliQ. Zo maken wij als stichting het jongerenwerk in Dronten mogelijk. Daarom de oproep: doe met ons mee en bestel via www.voorjaarsactiedronten.nl'.