Agora, Kubus en Corneel openen deuren voor middelbaar onderwijs in Lelystad

Lelystad - Het Agora Theater, kunstcentrum De Kubus en poppodium Corneel in Lelystad stellen hun zalen vanaf deze week beschikbaar voor middelbare scholen.

Theaters en muziekscholen mogen de deuren openen voor schoollessen, om zo onderwijs op ten minste anderhalve meter afstand te kunnen volgen.

Diverse uitdagingen

De versoepelingen die zijn aangekondigd voor het middelbaar onderwijs stelt de scholen voor diverse uitdagingen. Bijvoorbeeld het feit dat de standaardruimtes in een school niet toelaten dat er veel leerlingen in dezelfde ruimte aanwezig kunnen zijn.

'Wij hebben op dit moment, net als de Agora, een lege theaterzaal en die blijkt geschikt om in les te geven', aldus Alex van Zijl, directeur-bestuurder van Stichting De Kubus.

Les krijgen in een bijzondere omgeving

Het Agora Theater en Stichting De Kubus bundelen hun krachten. In de Agora, De Kubus en Corneel zijn vier ruimtes waar de anderhalve meter te garanderen is, zodat de ruimtes aan middelbare scholen te verhuren zijn. 

Boost voor motivatie leerlingen

Na de lange periode van onlinelessen is dit niet alleen een goede manier om alle leerlingen weer in één ruimte te krijgen, maar ook dé manier om hun motivatie weer een enorme boost te geven. Les krijgen in zo’n bijzondere omgeving is uniek.

De theaterzaal van De Kubus biedt plaats aan maximaal 62 leerlingen, poppodium Corneel (onderdeel van Stichting de Kubus) aan maximaal 30 en de theaterzalen in Agora aan maximaal 108.

Lees ook: Middelbare scholen in Lelystad zien lessen in Agora, Kubus en Corneel niet zitten