Speeltuin Schateiland strijdt om voortbestaan

Lelystad - De populaire speeltuin Schateiland in de Waterwijk in Lelystad is een doneeractie gestart om de coronacrisis door te komen. De speeltuin draaide het afgelopen jaar fors minder omzet en heeft daardoor dit jaar minder te besteden voor vaste lasten en activiteiten.

De subsidie die Schateiland van de gemeente krijgt staat al enkele jaren op hetzelfde bedrag, terwijl de vaste lasten stijgen. 'Dat betekent dat er minder overblijft om te besteden en als klap op de vuurpijl is onze subsidieaanvraag voor de activiteiten van dit jaar ook nog eens afgekeurd. Dat zou betekenen dat er geen activiteiten kunnen worden gehouden'.

Om tóch activiteiten te kunnen organiseren, vraagt Schateiland inwoners van Lelystad om de speeltuin door middel van een donatie te ondersteunen. Het doelbedrag is 7.000 euro.

Op een speciale donatiepagina kan een vast bedrag worden gekozen of een willekeurig bedrag worden ingevuld. 'Wij zijn blij met elke donatie want op die manier kunnen wij de speeltuin laten voortbestaan'.