De handen ineen voor de Rabobank Omloop Flevoland

Lelystad - De Lelystadse fietstoerclub TC Flevoland en de Fiets Race & Toer Club Almere (FRTC Almere) hebben de afgelopen maanden de eerste stappen gezet richting een samenwerking.

Voor beide verenigingen is dit positief gebleken en daarom zullen zij, voor zover de omstandigheden het dan toelaten, op zaterdag 26 juni onder auspiciën van de Nederlandse ToerFietsUnie (NTFU), de Rabobank Omloop Flevoland organiseren. Wil Dennissen, voorzitter van het organisatiecomité, is blij met de samenwerking: ‘Door de krachten te bundelen zijn we beter in staat om Flevoland als fietsprovincie op de kaart te zetten.’

Oudste toerfietsevenement van Flevoland

De Rabobank Omloop Flevoland is het oudste toerfietsevenement van de provincie. Door de samenwerking kunnen de deelnemers niet alleen in Lelystad, maar ook in Almere van start gaan. In Lelystad kunnen de deelnemers een keuze maken uit de volgende afstanden: 25 km, 65 km, 85 km, 125 km en 175 km. Daarnaast is er in Lelystad ook een gravelride van 65 km in het aanbod opgenomen. In Almere kunnen de deelnemers opstappen voor de drie langste afstanden: 85 km, 125 km en 175 km.

Het evenement voldoet aan alle voorwaarden die de NTFU aan het keurmerk Extra Goed Geregeld heeft gesteld. Dat betekent dat alles supergoed is geregeld: mooie en afwisselende routes, goed gepijld en goede verzorging onderweg.

Verkenning parcours

Mede vanwege het mooie voorjaarsweer hebben de organisatoren van de Omloop Flevoland daarom zaterdag ‘het stuur in handen genomen’ en in duo’s verschillende trajecten van het gevarieerde parcours verkend.

Hoewel het op dit moment nog niet duidelijk is of de Rabobank Omloop Flevoland ook daadwerkelijk kan doorgaan, ligt het draaiboek al klaar. Wil Dennissen is dan ook hoopvol gestemd. ‘Met in achtneming van de coronamaatregelen is de Omloop Flevoland coronaproof te organiseren. Flevoland heeft de ruimte. Die ‘ruimte’ is door de samenwerking met FRTC Almere beduidend groter geworden. Daarnaast kunnen een verplichte voorinschrijving en tijdsloten een belangrijke bijdrage leveren aan een geslaagd fietsevenement.’

Zie voor meer informatie: www.omloop-flevoland.nl