Proeffestivals Lowlandsterrein in no time uitverkocht

Biddinghuizen - De kaarten voor de twee proeffestivals die op zaterdag 13 en zondag 14 maart op het Lowlandsterrein worden gehouden waren vanochtend in een mum van tijd verkocht. Om 12.00 uur ging de voorverkoop van start, samen met die voor twee concerten in Ziggo Domme.

Per festival waren er 1.500 kaarten beschikbaar, per concert 1.300. De verkoopsite haperde al snel vanwege de enorme belangstelling, er ontstonden lange wachtrijen en uiteindelijk waren de in totaal 5.600 kaartjes binnen 20 minuten uitverkocht.

De festivals in Biddinghuizen gelden als proeffestivals om te zien hoe er in coronatijd veilig evenementen kunnen worden georganiseerd. Op zaterdag 13 maart staat er een dancefestival op het programma, van de makers van Defqon.1. Daar zijn twee podia: een mainstage met optredens van Joris Voorn, Reinier Zonneveld Live, Colin Benders en Nicky Elisabeth en een Area 2 met optredens van Philou Louzolo, Fafi Abdel Nour, Suze Ijò en Lion Kojo.

Op het popfestival een dag later, van de makers van Lowlands, zijn ook twee podia. Daar treden Chef’Special, Maan, De Staat, Jett Rebel, Donnie, Froukje, Numidia, Vunzige Deuntjes en Michiel Peeters op.

Bezoekers worden ingedeeld in drie groepen van 500 en mogen vrij bewegen, al krijgt elke groep wel eigen instructies mee. Er geldt in principe een mondkapjesplicht, maar sommige groepen zullen tijdens het festival worden verzocht het mondkapje af te doen of geen anderhalve meter afstand te houden. Via een tag aan een halsketting om de nek worden de bewegingen van de bezoekers gemonitord. Bezoekers moeten zich twee dagen voor het festival en vijf dagen erna laten testen op corona met een pcr-test.