Mini-MRI’s St Jansdal verminderen angst voor MRI-onderzoek bij kinderen

Harderwijk / Lelystad - Met twee mini-MRI’s zetten Ziekenhuis St Jansdal, stichting Vrienden van het St Jansdal en Siemens Healthineers zich samen in om spelenderwijs spanning weg te nemen bij kinderen voorafgaand aan een MRI-onderzoek.

De afdeling radiologie van St Jansdal is in de afgelopen jaren enorm gegroeid. Met de opening van de extra vleugel in Harderwijk is nieuwe hoogwaardige apparatuur in gebruik genomen, waaronder een extra MRI van Siemens Healthineers. 'Hiermee bieden we kwalitatief goede diagnostiek aan al onze patiënten en houden we de toegangstijden heel kort', aldus Maud Keltjens, hoofd radiologie.

Spanning spelenderwijs wegnemen

De prettige samenwerking tussen Siemens Healthineers en St Jansdal is bekrachtigd door het mooie gebaar om twee mini-MRI’s te schenken. Edwin van de Wassenberg van Siemens Healthineers begrijpt dat een bezoek aan het ziekenhuis voor ouders, maar zeker ook voor kinderen spannend kan zijn. 'Siemens Healthineers wil met deze mini-versies van een MRI helpen deze spanning bij kinderen spelenderwijs proberen weg te nemen', geeft Van de Wassenberg aan. 'Tenslotte bevordert het wegnemen van spanning het goed verlopen van een onderzoek. Zo helpen we graag een handje mee'.

Mooie toevoeging aan voorlichtingsmateriaal

Marloes Nijkamp is medisch pedagogisch zorgverlener op de kinder- en tienerafdeling. Ook op deze afdeling zijn ze ontzettend blij met deze gift. 'De mini-MRI is een mooie toevoeging aan het voorlichtingsmateriaal voor kinderen en zal worden ingezet op de kinder- en tienerafdeling en in de wachtkamer van de afdeling radiologie', aldus Nijkamp. Keltjens vult aan: 'Het is fijn dat kinderen zo spelenderwijs kennis kunnen maken met de vaak indrukwekkende, technische omgeving waarin ze onderzocht worden op de afdeling radiologie. Hierdoor wordt het onderzoek minder spannend voor het kind, waardoor het beter en sneller verloopt'.

'Angst verminderen bij kinderen is een van de speerpunten van het ziekenhuis. Hier sluiten deze mini MRI’s naadloos bij aan', aldus Esther Rozeboom, voorzitter van stichting Vrienden van het St Jansdal.