Twee bekers voor Lelystads karttalent Quinten van Leeuwen (9): 'Leuk om weer een wedstrijd te rijden'

Strijen - De 9-jarige karter Quinten van Leeuwen uit Lelystad reed zaterdag tijdens de SHakedoWn bij SHW in Strijen in de Mini Parilla-klasse naar een eerste plaats. Een dag later eindigde hij in de Mini 60cc-klasse op de derde plaats.

Een beetje geluk

Het karttalent uit Lelystad kende een sterke racedag, maar gaf na afloop wel toe dat hij een beetje geluk had gehad. Na twee overwinningen in de eerste twee heats wilde kort voor de derde race zijn motor niet starten. 'Het is toch wel spannend als je motor niet wil starten. Gelukkig kwam er een extra opwarmronde dat ik nog voor de start iedereen in kon halen en naar mijn eigen positie terug kon rijden'.

Tijdstraf

In de afsluitende derde race kwam Quinten als eerste over de streep, maar een tijdstraf van 3 seconden zorgde voor de tweede plaats. Al met al was dat genoeg voor de dagoverwinning. 'Ik werd geduwd van achteren, waardoor ik iemand anders duwde. Ik kreeg er een straf voor, maar ik kwam wel als eerste over de streep. Hoe ik dat voor elkaar krijg? Gewoon gas geven'.

[De tekst gaat verder na de foto]

'Het was heel leuk om weer een wedstrijd te kunnen rijden, dat was al weer even geleden', zo gaf Quinten aan op de kartbaan van Strijen. 'Het is niet echt mijn lievelingsbaan. Dat vind ik meer de grotere banen, omdat je daar meer snelheid kunt maken. Maar Strijen is wel leuk met al die bochten. Het is technisch en je leert er veel van'.

Kartbaan in Lelystad

Quiten weet nog goed hoe hij met de kartsport in aanraking kwam. 'Ik wilde graag piloot of coureur worden. Mijn vader en moeder hebben me toen meegenomen naar de kartbaan in Lelystad. Ik heb daar lessen genomen en daarna mijn eigen kart gekregen. Ik ben in de Rocky begonnen en later overgestapt naar de Mini'.

Met de IAME GR-3 gaat Quinten dit jaar het Europees kampioenschap rijden. 'Ik zou graag in het WSK rijden, maar dat kan helaas nog niet'.