Enorm veel belangstelling voor proeffestivals op Lowlandsterrein

Biddinghuizen - De line-ups van de twee proeffestivals die op 13 en 14 maart worden georganiseerd op het Lowlandsterrein in Biddinghuizen worden vandaag bekendgemaakt. De belangstelling voor beide festivals is enorm, blijkt uit de voorintekening.

Per dag kunnen er 1.500 bezoekers op het terrein terecht. Zaterdag 13 maart gaat het om een dancefestival, van de makers van Defqon.1. Zondag is het de beurt aan een popfestival van de makers van Lowlands.

Tijdens beide openlucht evenementen, georganiseerd door Fieldlab evenementen, wordt onderzocht hoe er in tijden van corona toch veilig festivals kunnen worden georganiseerd. Bezoekers moeten maximaal twee dagen van tevoren een PCR-coronatest ondergaan op één van de vier door de organisator aangewezen locaties. De negatieve uitslag daarvan moet bij de ingang worden getoond. Bezoekers krijgen verder een tag aan een ketting om hun hals, waarmee hun bewegingen gedurende de dag worden gadegeslagen. Beide festivals zijn van 13.00 tot 19.00 uur. Vijf dagen na het bezoeken van het festival moeten de bezoekers weerd een coronatest ondergaan.

Voor beide dagen hebben zich al 130.000 mensen aangemeld. Die konden via Fieldlab hun belangstelling tonen voor één van de festivals, waarna ze bericht zullen krijgen over wanneer de voorverkoop begint. Hoeveel een kaartje gaat kosten, is nog niet bekend.