Duizend pakken koffie voor de Voedselbank

Dronten - De D.E.-punten inzamelactie die Lions Flevoland deze winter voor de negende keer hield, heeft meer dan een half miljoen aan D.E.- punten opgeleverd. Hiermee heeft de Lionsclub 1066 pakken D.E. koffie aan kunnen schaffen die via de Voedselbank verdeeld worden.

Coördinator van de Lions-actie Luuk Hagting: 'We zijn echt enorm blij met dit prachtige resultaat. Er zijn bijna 80% meer punten ingeleverd dan vorig jaar, en dat in een tijd waarin een loopje naar de inleverpunten helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Ondanks dat veel winkels dicht zijn konden we toch een aantal inzamelpunten open houden bij de winkels van Bakker Tietema, Jumbo, AH en Voster. We willen deze winkeliers bedanken maar natuurlijk vooral al die Drontenaren die het hele jaar door hun gespaarde punten bewaren voor deze actie!'

Naast de D.E.-waardepunten kon ook 'vreemd en oud geld' ingeleverd worden en ook daar was de opbrengst overweldigend. Met de opbrengst van ruim 13 kilo aan vreemd en oud geld kunnen maar liefst 57 staaroperaties worden uitgevoerd bij jonge mensen in ontwikkelingslanden.

Lions Flevoland is een serviceclub die een nadrukkelijke bijdrage wil leveren van de Drontense samenleving. 'We Serve' is het credo van de Lions en dat heeft de laatste jaren geleid tot concrete bijdragen aan onder andere het Hospice Dronten, Huis voor Taal, de Gehandicaptensport in Flevoland en de Voedselbank.