Marco Meijer nieuw gezicht bij Kerremans Makelaardij

Dronten - De kwaliteit van wonen in de gemeente Dronten is hoog. Daardoor blijft er ook veel vraag naar woningen. Zowel van de eigen inwoners als van mensen buiten de regio. 'Of je nu groter of kleiner wilt gaan wonen, iets nieuws wilt of juist iets bestaands, er zijn volop kansen voor vrijwel iedereen', vindt Marco Meijer van Kerremans Makelaardij.

De variatie in woningaanbod in de gemeente Dronten is groot. Dat biedt volgens Meijer brede mogelijkheden voor wie maximaal woongenot zoekt.  Of het nu gaat om een appartement, twee-onder-een-kap woningen of vrijstaand, in vrijwel alle prijsklassen biedt Dronten mogelijkheden. Meer dan in het recente verleden signaleert hij een toenemende vraag van buiten de regio. 'Het lijkt erop dat de voorkeur voor wonen in de grote stad of het drukke westen van ons land plaats maakt voor de rust en ruimte van een veilige woonomgeving voor het hele gezin'.

Dronten is in trek

En hoewel de prijzen voor woningen ook in Dronten hoger zijn dan enkele jaren geleden, worden die volgens Meijer deels gecompenseerd door de lage hypotheekrente. Daardoor zijn de woonlasten eerder lager dan hoger. 'Zeker als je tegen de huidige rentestand een hypotheek voor 20 of 30 jaar afsluit, kies je nu al voor zekerheid van lage woonlasten voor een langere termijn'.

Meijer merkt dat ook in de markt. De relatief hoge prijzen vormen nauwelijks een belemmering om een keuze voor een andere woning te maken. Wel wordt het lastiger voor starters. 'We zien echter wel dat banken iets verder willen gaan met een financiering als mensen zelf ook spaargeld inbrengen of dat ouders een voor een deel van de financiering een garantstelling bieden. Dat maakt het ook voor starters dan nog mogelijk om zich op de huizenmarkt te begeven'.

Keuze voor het vak

Meijer is sinds afgelopen najaar als makelaar verbonden aan Kerremans Makelaardij. Naast zijn drukke baan in de internationale bloembollenhandel, richtte hij zich op de SVMNIVO opleiding tot KRMT makelaar. 'Vastgoed heeft altijd al mijn interesse gehad. Bovendien is het aan- en verkoopproces van een woning iets dat goed bij mij past', vertelt Meijer.

Het is een kwestie van de juiste combinatie te kunnen maken van zakelijk handelen maar ook ruimte bieden voor gevoel en emotie. Maar ook van het goed kunnen managen van verwachtingen. 'Je moet eerlijk zijn naar zowel de koper als de verkoper. Alleen dan weten mensen je dienstverlening te waarderen en daar gaat het uiteindelijk om. De mensen komen dan weer bij je terug en sturen kennissen naar je door'.

No-nonsense werkwijze

De persoonlijke levenswaarden van Meijer sluiten volgens hem goed aan bij die van het kantoor Kerremans dat een no-nonsense werkwijze hoog in het vaandel heeft staan. 'Ons motto is niet voor niets ‘Wij doen het gewoon’. In die zin: wij dóen het gewoon, maar wij blijven ook gewóón. Die koers is bij de start van het kantoor al ingezet. Uiteindelijk houd je het daarmee het langste vol'.