In Dronten niet meer faillissementen dan in de rest van Nederland

Dronten - ‘Er is een lichte stijging van het aantal faillissementen in Dronten, maar dat houdt gelijke tred met het landelijk beeld.’ Volgens wethouder Irene Korting hebben ook in Dronten een toenemend aantal ondernemers problemen met de lockdown, maar is het probleem niet groter dan elders.

Dat antwoordde zij donderdag op vragen van het CDA, die wilde weten hoe het beeld in Dronten is en wat de gemeente kan doen om ondernemers te hulp te schieten.

Volgens Korting zijn er bij veel ondernemers grote zorgen over de komende twee maanden, maar zal dat niet direct tot een enorme toename van ht aantal faillissementen leiden. Verder wees ze op alle landelijke steunmaatregelen waar ondernemers gebruik van kunnen maken. ‘En als er ondernemers zijn die tussen wal en schip vallen: meld je bij ons! Dan kijken wij wat we kunnen doen.’ Het zal dan niet zo zijn dat de gemeentelijke overheid met een zak geld en hulpmaatregelen paraat staat, maar volgens Korting is het in veel gevallen wel een kwestie van de beschikbare hulpmaatregelen kennen en doorverwijzen, omdat er uit allerlei hoeken en instanties hulp beschikbaar is.

Ze bespeurt in ieder geval dat ondernemers behoefte hebben aan specifieke duidelijkheid. ‘Het aantal concrete hulpvragen neemt toe, waarbij ondernemers graag maatwerk willen in plaats van de generieke maatregelen die door het Rijk zijn afgekondigd. We houden daar vinger aan de pols en zullen daar ook bij andere overheden op aandringen als dat nodig is.’