De Joon zet definitief streep door activiteiten na verlenging lockdown

Lelystad - Nu de lockdown opnieuw is verlengd, zet buurtcentrum De Joon in Lelystad definitief een streep door de evenementen van het eerste kwartaal van 2021. Dat laat Quiryn Valkenet, de voorzitter van het buurtcentrum, weten.

Een verlenging van de lockdown betekent dat de bingo’s, het Valentijnsfeest, KinderCarnaval en de After-Carnaval 2021 niet door kunnen gaan. De feesten vallen dit jaar te vroeg om te kunnen profiteren van het begin van het vaccineren: ‘We weten inmiddels hoe het werkt, en het is wellicht totaal niet een verrassing, maar het valt je toch weer rauw op het dak’, aldus Valkenet.

Gehoopt op ander begin van 2021

‘Wij hadden het nieuwe jaar anders willen beginnen. Allemaal hoopten we dat 2021 van start kon gaan met versoepelingen van de coronamaatregelen. Maar de realiteit is helaas anders, omdat de besmettingen en ziekenhuisopnames niet snel genoeg dalen en er een mutatie (de zeer besmettelijke Britse variant) is opgedoken'.

Voorzitter Valkenet roept op om vol te houden en vooral te kijken naar de toekomst, nu het vaccineren is begonnen. ‘Ook deze storm zal gaan liggen. En dan kunnen wij vrijwilligers en bezoekers van De Joon weer leven zoals wij dat het liefste doen: dicht bij elkaar'.