Helga Brenninkmeijer nieuwe regiomanager VNO-NCW Flevoland

Emmeloord - Helga Brenninkmeijer uit Emmeloord is de nieuwe regiomanager van VNO-NCW Flevoland. Zij is al jarenlang werkzaam voor VNO-NCW Midden en MKB-Nederland in de provincie Utrecht.

In het verleden heeft Brenninkmeijer ook in Flevoland gewerkt voor VNO-NCW Midden en MKB-Nederland. Flevoland is dus geen onbekend terrein voor haar. Naast Flevoland zal zij voor VNO-NCW Midden ook in de provincie Utrecht actief blijven.

Lobbyen voor een gezond ondernemersklimaat

In haar rol als regiomanager is zij het aanspreekpunt voor leden en samenwerkingspartners in Flevoland. Zij lobbyt samen met het regiobestuur voor een gezond ondernemersklimaat en organiseert informatieve en inspirerende kennis- en netwerkbijeenkomsten.

Regionale kansen

'Interessant aan de functie is het ‘door-ondernemers-voor-ondernemers’ aspect, waarin gekeken wordt naar de vele regionale kansen en niet naar de beperkingen. Het benutten van regionale kansen vraagt om echte samenwerking tussen ondernemers(verenigingen), overheden en andere maatschappelijke partners. Actieve stimulering van de Flevolandse economische ontwikkeling door intensieve samenwerking tussen alle betrokken partijen, daar wil ik mij graag voor in zetten. Ik ben ervan overtuigd dat we door het bevorderen van samenwerking tussen de diverse partners en stakeholders in Flevoland het economisch (vestigings)klimaat voor ondernemers kunnen verbeteren', aldus Brenninkmeijer.