Gewapende overvallen op restaurant en tankstation in Lelystad vermoedelijk door zelfde dader gepleegd

Lelystad - Dinsdagavond vonden kort na elkaar twee gewapende overvallen plaats in Lelystad. Rond 17.30 uur bij restaurant Sorrento aan de Stelling en rond 18.00 uur bij het Shell tankstation aan de Schroefstraat. De politie vermoedt dat beide overvallen door dezelfde dader zijn gepleegd.

Bij beide overvallen werden de medewerkers bedreigd door een man in een donkerkleurige hoodie met een vuurwapen, meldt de politie. De dader wist telkens te ontvluchten. Bij de zoekactie werd Burgernet ingeschakeld en er werd een politiehelikopter ingezet.

Volgens de burgernetmelding na de overval op Sorrento is de verdachte een lichtgetinte man met een normaal postuur. Hij had een Aldi-tas bij zich en spreekt gebrekkig Nederlands.


In verband met de overvallen is de politie op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Derde overval in drie jaar tijd op tankstation

Het is de derde keer in drie jaar tijd dat het Shell tankstation aan de Schroefstraat is overvallen, telkens in januari. De vorige keren waren op dinsdag 8 januari 2019 en woensdag 15 januari 2020.