Archieven Zuiderzeesteunwet en Directie Wieringermeer openbaar

Lelystad - Het Flevolands Archief opent woensdag 20 januari de dossiers van de Rijksdienst ter uitvoering van de Zuiderzeesteunwet en de Directie van de Wieringermeer. Omdat een beperking van openbaarheid vaak wordt vastgelegd voor 100, 75, 50 of 20 jaar, betreft het vooral stukken met als eindjaar 1920, 1945, 1970 en 2000.

Bij Het Flevolands Archief kunnen deze archieven en archiefstukken die tot dan toe niet, of beperkt openbaar waren, zonder beperkingen worden ingezien. Aan het begin van ieder nieuw kalenderjaar vervalt de beperking van de openbaarheid van sommige archieven en archiefstukken. De informatie in deze archieven is dan toegankelijk voor onderzoekers, journalisten en publiek.  

Het Flevolands Archief     

Het Flevolands Archief is een archief dat zowel voor het grote publiek als voor de deelnemers in de Gemeenschappelijke Regeling (het Rijk, de Provincie Flevoland, de gemeenten Dronten, Lelystad, Urk en Zeewolde en Waterschap Zuiderzeeland) een betrouwbare en laagdrempelige partner is in het beheer en beschikbaar stellen van archieven in de provincie Flevoland.