Slachtoffer dodelijk ongeval op Markerwaarddijk is 43-jarige vrouw uit Lelystad

Lelystad - Het ernstig ongeval dat zaterdagavond plaatsvond op de Markerwaarddijk tussen Lelystad en Enkhuizen heeft een 43-jarige vrouw uit Lelystad het leven gekost. De auto waar zij in zat kwam in frontale botsing met de auto van een 33-jarige man uit de gemeente Drechterland.

Hoe dat kon gebeuren onderzoekt de politie. Informatie van getuigen is bij dat onderzoek van groot belang.

Inhaalmanoeuvre speelde rol bij ongeval

Het ongeval vond zaterdagavond iets na 20.00 uur plaats. Twee auto’s waren frontaal met elkaar in botsing gekomen. De 33-jarige bestuurder van één van de auto’s kwam met de schrik vrij. In de andere auto zaten twee personen. Een 42-jarige bestuurder uit Lelystad liep licht letsel op. Zijn bijrijder, de 43-jarige vrouw, overleefde het ongeval niet. Het lijkt er op dat een inhaalmanoeuvre van de 33-jarige bestuurder een rol heeft gespeeld bij het ongeval.

Getuigenoproep

De politie onderzoekt hoe dit ongeval precies heeft kunnen gebeuren en komt daarom graag in contact met getuigen. Mogelijk hebben mensen gezien wat zich vlak vóór en tijdens het ongeval heeft afgespeeld en misschien hebben getuigen zelfs dashcambeelden. Getuigen kunnen contact opnemen met het Opsporingsteam Verkeer via 0900-8844.