AZC-band Orchestre Partout en Amor Musae maken een film

Dronten/Swifterbant - AZC-band Orchestre Partout en de brassband van Amor Musae uit Swifterbant moesten (net als veel andere muzikanten) het afgelopen jaar optredens annuleren vanwege het coronavirus. De muzikanten geven hier een creatieve draai aan en focussen nu op het maken van een film, in plaats van het geven van een concert.

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang, want de film gaat op eerste paasdag in première.

Wereldmuzikanten

Mundo Sonoara gaat door als online familieconcert, staat op de website te lezen. ‘Na het grote succes van het familieconcert Mundo Sonora maken we dit jaar een film van deze muzikale voorstelling die je kan bekijken vanuit je huiskamer. Meer dan veertig zangers, muzikanten en danseressen uit diverse culturen spelen samen bij het familieconcert. ‘Dit is een unieke fusie van wereldmuziek en brassmuziek uit de Flevopolder. De zangers van Orchestre Partout, met wereldmuzikanten uit azc Dronten, selecteerden hun favoriete liefdesliedjes uit het Midden-Oosten en Afrika. Deze wereldberoemde liederen worden speciaal voor het concert gearrangeerd voor brassband Amor Musae, de befaamde brassband uit Swifterbant. Schouwburg de Meerpaal in Dronten stelt de schouwburg ter beschikking voor de filmopnames.’ Achter elk lied schuilt een dierbare herinnering of een nieuwe droom van de muzikanten.

Extra kosten 

De filmopnamen brengen veel extra kosten met zich mee. Orchestre Partout en de brassband van Amor Musae Momenteel zamelen hiervoor geld in. Er zijn nu natuurlijk nauwelijks inkomsten omdat er niet kan worden opgetreden. Daar komt bij dat het maken van een film extra kosten met zich meebrengt. De film is straks voor iedereen gratis te zien via het YouTube-kanaal van Orchestre Partout.

Kijk voor meer informatie op de website: www.orchestrepartout.nl