Waterskischool De Harder gaat verbouwen

Biddinghuizen - Waterskischool De Harder in Biddinhuizen wacht een mooi jaar. De school bestaat 25 jaar en gaat renoveren. Dat laat eigenaar Alex Clay weten. 'Begin mei gaan wij officieel open in ons nieuwe onderkomen', vertelt hij enthousiast.

Unieke locatie

De school ligt op een unieke, luwe locatie aan het Veluwemeer, vertelt Alex. Op het terrein van watersportvereniging De Harder en die gaat de haven renoveren. De werkzaamheden beginnen deze week en duren tot ongeveer eind maart. Dan is de haven klaar voor het nieuwe seizoen, dat op 1 april begint.

Alex kijkt terug op een goed jaar. Waar andere ondernemers keihard werden geraakt door de gevolgen van de coronacrisis, draaide het bij hem lekker door. ‘Waterskiën is een spectaculaire sport, die snel aan te leren is. Bovendien is het ook nog eens hartstikke coronaproof en dat bleek vorig jaar wel.’ De lessen waterskiën, wakeboarden, tube fun en suppen waren erg in trek.

‘Het is niet alleen erg leuk om te doen en heerlijk om op het water te zijn, het is ook een goede lichaamsbeweging en je conditie verbetert.’.

Maatwerk

BIj Waterski en Boarding School De Harder kan men ook terecht voor een leuke én sportieve activiteit voor bijvoorbeeld een kinderfeest, bedrijfsuitje, of vrijgezellenfeest. ‘Wij denken mee en bieden maatwerkoplossingen aan, ook nu in de coronatijd waarin afstand houden natuurlijk heel belangrijk is.’

WSV De Harder is inmiddels begonnen met de grote renovatieklus. De gehele haven wordt namelijk vernieuwd.

Jubileum

De kantine (een apart gebouw) blijft overeind en de waterskischool van Alex Clay wordt ook onder handen genomen. Die wordt helemaal opnieuw opgebouwd. Het nieuwe pand valt samen met het jubileum van de waterskischool. Alex opende een kwart eeuw geleden de deuren. ‘We laten deze mijlpaal natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan, maar ik weet nu nog niet hoe we het vieren. Wat er allemaal kan’, vertelt hij enthousiast. Daarmee doelt hij natuurlijk op de coronamaaatregelen die nog steeds van kracht zijn.’

Meer informatie staat op de websites www.waterskischooldeharder.nl en www.wsvdeharder.nl