Provinciaal Jeugddebat: meekijken en meedoen

Lelystad - Het Provinciaal Jeugddebat, dat normaal gesproken jaarlijks in de Statenzaal van het provinciehuis in Lelystad wordt gehouden, is dit jaar live te volgen op het YouTube-kanaal van de Nationale Jeugdraad. Jongeren die het debat op afstand volgen, kunnen op Instagram vragen insturen en polls beantwoorden.

Op woensdag 20 januari om 13.30 uur zitten een twintigtal jongeren en diverse provinciale politici vol enthousiasme klaar om met elkaar in gesprek te gaan over actuele Flevolandse thema’s.

Kennismaking met de provinciale politiek

Met het Provinciaal Jeugddebat kunnen jongeren van 12 tot 18 jaar kennismaken met de provinciale politiek. Voor politici is het een goede manier om in gesprek te gaan met jongeren. Hoewel het geen debatwedstrijd is, wordt na afloop van het Provinciaal Jeugddebat een groep deelnemers geselecteerd om mee te doen aan het Nationaal Jeugddebat 2021. Deze Flevolandse jongeren worden klaargestoomd om tijdens de nationale ronde te debatteren met bewindspersonen uit de Tweede Kamer. Het debat wordt dit jaar vanwege de coronamaatregelen online gehouden en is voor iedereen live te volgen.

Hoe kan ik dit debat online volgen?

Het debat is op woensdag 20 januari 2021 tussen 13.30 en 15.30 uur live te volgen via www.jeugddebat.nl en het NJR-kanaal op YouTube.

Een vraag insturen of een poll beantwoorden tijdens dit debat kan, als je tussen de 12 en 18 jaar oud bent, via de Instagrampagina van het jeugddebat: @njrjeugddebat .