Doneeractie voor gedupeerde sigarenboer in Lelystad is geslaagd, streefbedrag is binnen

Lelystad - De doneeractie voor de tabakswinkel van Louw en Thea Lakeman in het stadshart van Lelystad is meer dan geslaagd. Het doelbedrag van 15.000 euro om de schade van de inbraak op 7 november te dekken, is binnen.

Een ravage in de winkel

Bij de inbraak, die werd ontdekt op zaterdagochtend 7 november, was bijna de hele voorraad sigaretten meegenomen met een waarde van ongeveer 11.000 euro. Het was een ravage in de winkel. Overal lag glas. Ook moest er een nieuw rolluik komen. De totale schade was meer dan 15.000 euro.

Niet verzekerd voor inbraak

Het hardwerkende echtpaar dacht goed verzekerd te zijn, maar dit bleek niet het geval. In hun verzekering was een clausule opgenomen en op grond daarvan waren ze niet verzekerd voor inbraak. Een ramp, waar ook nog eens een lockdown overheen kwam.

Hulp van de buren

De buren – Marleen Kruider en John Bakker van Bij John eten en drinken – sprongen voor Louw en Thea in de bres en startten een online doneeractie. Deze liep zo goed - er waren zelfs donaties van 1.000 en 500 euro - dat het doelbedrag van 15.000 euro inmiddels is gehaald.