Zoekactie naar bestuurder te water geraakte auto in Dronten, bestuurder mogelijk uit Kampen

Dronten - De politie en brandweer zijn in de nacht van dinsdag op woendag een zoekactie gestart naar aanleiding van een voertuig dat te water was geraakt aan de Cellesbroederspoort op het industrieterrein in Dronten.

De hulpdiensten kregen omstreeks kwart voor vier 's nachts een melding binnen dat in het water naast de weg een auto lag. De bestuurder was echter spoorloos en er werd gevreesd dat deze misschien in het water zou liggen. Brandweerduikers hebben gezocht in het water. Ook was er een traumahelikopter op voorhand ter plaatse.

Mogelijk is de bestuurder afkomstig uit Kampen. Er werd zo'n drie kwartier na het incident in Dronten een persalarmering gegeven voor een auto te water aan de Andoorn in Kampen, maar werd door de videocorrespondent niks aangetroffen. Vermoedelijk heeft de meldkamer in Oost Nederland (waar Kampen onder valt) een melding aangemaakt op het woonadres in Kampen zodat agenten aangestuurd konden worden om daar te gaan kijken.

De Officier van Dienst van de politie in Dronten kon wel aangeven dat er inderdaad nog een persoon vermist werd en dat er op diverse manieren geprobeerd wordt om met hem in contact te komen, maar op de vraag of deze persoon ook uit Kampen afkomstig was, wilde de OvD-P geen antwoord geven.

Medewerkers van het bedrijf waar de man zou werken waren ook naar de ongevalslocatie gekomen. Op de achtergrond was te horen dat ze het er over hadden dat de man tijdens de nachtdienst plotseling vertrokken was vanaf het werk en dat men niks meer van hem hadden vernomen.

Voor zover nu bekend zou de vermiste bestuurder nog niet zijn gevonden.