Respijthuis Lelystad mag subsidie houden

Lelystad - Het Respijthuis Lelystad mag de eerder gekregen gemeentelijke subsidie houden en gebruiken om extra af te lossen op de huisvestingskosten. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Het Respijthuis is een voorziening waar mantelzorgers gebruik van kunnen maken. Het Respijthuis vangt degene voor wie gezorgd wordt korte tijd op, zodat een mantelzorger even op adem kan komen of op vakantie kan gaan. Daarmee moeten mantelzorgers worden ontlast.

Lager gebruik dan verwacht

Het Respijthuis is in 2018 open gegaan, maar heeft mede door de coronacrisis de afgelopen tijd te maken met een lager gebruik dan was verwacht. Daardoor zijn de uitgaven voor betaalde inzet ook lager geweest, maar de huisvestingskosten lopen wel door. Daarom heeft de gemeente besloten om, ondanks het lagere gebruik, teveel verkregen subsidie niet terug te vragen.

Medio 2021 evaluatie

Medio 2021 zal de voorziening worden geëvalueerd. Dan zal worden besloten of en in welke vorm continuering van het Respijthuis wenselijk is. De voorziening is overigens op dit moment, tijdens de lockdown, in ieder geval tot 19 januari gesloten.