Ruim 8.000 Flevolandse ondernemers ontvangen voorlopige aanslag van Belastingdienst

Regio - Ruim 8.000 ondernemers in Flevoland ontvangen in januari hun voorlopige aanslag inkomstenbelasting over 2021 van de Belastingdienst.

Gegevens controleren

Aan de hand van de voorlopige aanslag 2021 kunnen de ondernemers hun gegevens controleren en aanpassen als dat nodig is. Bijvoorbeeld omdat het verwachte inkomen over 2021 te hoog of te laag is ingeschat. Het is belangrijk de voorlopige aanslag 2021 goed te controleren en de gegevens te wijzigen als er iets niet klopt. Zo voorkomt men dat men maandelijks te veel of te weinig betaalt en achteraf moet bijbetalen of terugkrijgt.

Een bijzonder jaar

Door de coronacrisis was 2020 een bijzonder jaar, ook voor Flevolandse ondernemers. Ook nu kan men nog met de gevolgen te maken hebben of krijgen. Mogelijk is de omzet gedaald, of verwacht men juist meer omzet te maken door meer producten te verkopen of diensten te leveren. Al dit soort veranderingen hebben gevolgen voor het inkomen en de belasting die men als ondernemer moet betalen.

'Vanaf deze week kunnen ondernemers hun voorlopige aanslag over 2021 ontvangen', zegt Ferry Hoogerheijde, startersvoorlichter bij de Belastingdienst. 'In de voorlopige aanslag staat wat de Belastingdienst inschat dat uw onderneming komend jaar aan belasting gaat betalen. Dit is een schatting op basis van gegevens uit uw belastingaangifte of voorlopige aanslag van vorig jaar. Het is belangrijk de gegevens goed te controleren en indien nodig aan te passen. Zo voorkomt u dat u na het doen van de aangifte inkomstenbelasting 2021 veel bij of terug moet betalen. U kunt uw voorlopige aanslag over 2021 op ieder moment wijzigen. Klopt de voorlopige aanslag, dan hoeft u niets te wijzigen'.

Een voorlopige aanslag over 2021 aanvragen of wijzigen kan via mijn.belastingdienst.nl.

Meer informatie over de voorlopige aanslag? Check belastingdienst.nl/voorlopige_aanslag. En kijk voor meer informatie over de coronamaatregelen van de Belastingdienst op belastingdienst.nl/corona.