Center Parcs De Eemhof beste leerbedrijf 2021 ROC Friese Poort

Emmeloord - Center Parcs De Eemhof in Zeewolde is uitgeroepen tot beste leerbedrijf 2021 van ROC Friese Poort Emmeloord/Urk.

Vestigingsdirecteur Durk Bijma maakte donderdagvond tijdens de online nieuwjaarsreceptie de winnaar bekend. Praktijkbegeleider en Floor Manager Ferry Hoogenhout ontving uit handen van directieadviseur Anneke Oosterhuis de award en een boeket bloemen.

Center Parcs de Eemhof is genomineerd door Team Beveiliging, afdeling Veiligheidsberoepen, vanwege de goede begeleiding én internationale ervaring voor de studenten. De studenten komen in contact met klanten uit onder andere Nederland, Duitsland en Frankrijk en werken nauw samen met de  personeelsleden. De praktijkbegeleiders en collega’s laten de studenten zichzelf zijn tijdens de stage. Bij problemen en vragen kunnen ze altijd terecht.

Ook de samenwerking tussen school en leerbedrijf is uitstekend. In een gesprek met praktijkbegeleider en Floor Manager Anton van Unen gaf deze aan: 'De studenten gaan niet eerder weg voordat ze een voldoende hebben. Wij kijken eerst bij onszelf of wij steken hebben laten vallen in de begeleiding voordat wij de vinger wijzen naar de student.' Studenten die stage hebben gelopen bij de Eemhof zijn zeer positief en komen (beroeps)volwassener terug op school. 

'Center Parcs De Eemhof is trots de titel voor Leerbedrijf van het Jaar te mogen ontvangen. Naast de waardering die studenten naar ons uitspreken is het fijn dat docenten ook zien dat wij het voor de studenten goed voor elkaar hebben en ze met plezier opleiden tot vakvolwassen medewerkers', aldus Anton van Unen.

Met dit predicaat sorteert Center Parcs De Eemhof voor bij de ROC Friese Poort brede STAR Awards verkiezingen later dit jaar in de categorie: BPV bedrijf van het jaar.

Center Parcs de Eemhof


Bij De Eemhof zijn stages mogelijk op alle afdelingen, van Human Resources tot Logistiek, en van Beveiliging tot Entertainment. Ook in de tijd waarin we nu leven gaat dit allemaal ‘gewoon’ door. Gasten en medewerkers zijn inmiddels gewend aan de coronamaatregelen en binnen Center Parcs is ervoor gekozen om de stages vooral door te laten gaan zodat studenten ook in deze situatie kennis maken met de praktijk.

Als erkend leerbedrijf zorgen zij voor interne huisvesting voor circa 30 studenten indien zij ver weg wonen, en zijn er op alle afdelingen praktijkbegeleiders die zorgen voor een professionele begeleiding tijdens en na de stage.