GGD Flevoland start eerder met vaccineren zorgmedewerkers

Lelystad - De GGD Flevoland start al op vrijdag 15 januari met de vaccinatie van zorgmedewerkers. In eerste instantie zou maandag 18 januari worden begonnen. De vaccinatie vindt plaats aan de Schroefstraat 34c op het bedrijventerrein Gildenhof in Lelystad.

‘Vanaf het begin was ons uitgangspunt: zo snel mogelijk zorgvuldig starten. Iedereen werkte tijdens de feestdagen keihard door en we kunnen gelukkig nu verantwoord vervroegen,’ aldus André Rouvoet, voorzitter van GGD GHOR Nederland, de koepel van alle GGD’en.

GGD GHOR Nederland hoopt en verwacht dat veel zorgverleners van de verpleeg- en verzorgingsinstellingen bellen om een afspraak te maken voor de vaccinatie. Daarvoor zijn tweeduizend man ingezet om afspraken te maken. Het callcenter is zeven dagen per week van van acht tot acht uur geopend.

In Nederland zou op 8 januari worden begonnen met vaccineren tegen het Covid-19 virus, maar een lobby van ziekenhuizen is die datum vervroegd naar woensdag 6 januari. De ziekenhuizen pleitten er voor om zorgpersoneel op de acute afdelingen (spoedeisende hulp, ic, corona-afdelingen) zo snel mogelijk te mogen inenten. Middels een plan toonden ze aan twee dagen eerder te kunnen beginnen met vaccineren. Het RIVM adviseerde daarover positief, waarna minister Hugo de Jonge overstag ging.

Als alles volgens plan verloopt is de gehele bevolking vanaf april aan de beurt en moet iedere Nederlander voor eind april de kans hebben gekregen zich te laten inenten.