Voorlopig geen vaccinatielocatie in Dronten voor coronavaccin

Dronten - De gemeente Dronten is vooralsnog niet aan de beurt als locatie waar vaccins tegen corona kunnen worden toegediend, maar zal zich daar wel voor blijven inspannen. Dat zei wethouder Irene Korting donderdag op vragen van de VVD-fractie.

Centrale locaties

Op dit moment wordt er al gevaccineerd. Daarbij zijn als eerste zorgmedewerkers aan de beurt. Verder wordt er een centrale locatie ingericht, waar inwoners straks hun vaccinatie kunnen krijgen. Dat gebeurt in Flevoland in Lelystad, in een pand aan de Schroefstraat. Lelystad is één van de 25 landelijke vaccinatielocaties.

Op dit moment wordt er gekeken naar nog twee locaties in Flevoland. Dat betreft Almere en de Noordoostpolder. Dronten zit er dus niet bij, maar de wethouder beloofde zich er voor te blijven inspannen dat dat nog gaat gebeuren. ‘Dat hangt echter af van het beleid van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,’ zei ze donderdag.

Teststraat blijft

Uiteindelijk is het de gemeente ook gelukt een teststraat in Dronten te krijgen, dus wellicht dat als er straks voldoende vaccins beschikbaar zijn en ook andere doelgroepen ingeënt kunnen worden, Dronten alsnog in beeld komt.

De teststraat blijft in ieder geval voorlopig in Dronten, ook nu het vaccineren is gestart. ‘Ook daar zullen we een vinger aan de pols houden,’ aldus Korting.


Gerelateerd nieuws