Actie 'Lelystad gaat Uit': 'Corneel mag niet verdwijnen'

Lelystad - De mogelijke sluiting van Poppodium Corneel is een ramp voor Lelystad. Dat vinden niet alleen de vaste bezoekers, vrijwilligers en muzikanten, maar ook ondernemers en inwoners van Lelystad en omstreken die cultuur een warm hart toedragen. Onder de naam 'Lelystad gaat Uit' strijden zij voor het behoud van Corneel.

'Lelystad gaat Uit' wil een platform bieden aan iedereen voor wie Corneel iets heeft betekend. De essentiële rol van deze uitgaansgelegenheid in de stad, blijkt wel uit de verhalen die hierbij naar boven komen. Voor startende en lokale muzikanten en bands is Corneel dé plek om zichzelf te etaleren, ervaring op te doen en zich door te ontwikkelen om uiteindelijk door te breken. Daarnaast vormt dit podium voor veel stadbewoners een centrale plek voor ontspanning en ontmoeting, met name ook voor de jeugd, die verder nog maar weinig uitgaansmogelijkheden in Lelystad heeft.

Corneel mag niet verdwijnen

Wat de toekomst Corneel precies zal brengen weet 'Lelystad gaat Uit' niet. Hier willen zij zich ook niet te intensief mee bezig houden. Het belangrijkste speerpunt van de actie is dat Corneel niet uit het Lelystadse straatbeeld mag verdwijnen. Uit een recent cultureel rapport blijkt duidelijk dat er in een groeiende stad als Lelystad met veel jonge inwoners, draagvlak is voor een veelzijdig en goed draaiend poppodium als Corneel. 

Petitie

Mensen die zelf ook actie willen ondernemen kunnen hun steentje bijdragen door hun herinnering of connectie met Corneel via de social media kanalen van 'Lelystad gaat Uit' te delen. Ook kunnen zij de petitie tekenen op www.lelystadgaatuit.nl.