Reaal Dronten wint bezoek Jan van Halst met Rondje voor je club

Dronten - Tijdens de laatste lotingronde van het landelijke initiatief voor sportverenigingen 'Rondje voor je club' won Reaal Dronten maandag de eindprijs, een kantinebezoek van Jan van Halst, oud-profvoetballer en analyticus bij Ziggo Sport.

Net als veel andere verenigingen in Nederland besloot het bestuur van Voetbalvereniging Reaal Dronten mee te doen met het landelijke initiatief 'Rondje voor je club'. Omdat de kantines van veel sportverenigingen dicht moeten blijven lopen clubs veel geld mis. Daarom initieerde een actiebureau dit najaar de landelijke actie 'Rondje voor je club'. Via de website www.rondjevoorjeclub.nl konden mensen een rondje geven in de vorm van een donatie. Zo kon men hun club steunen in de vaak financieel lastige tijd ontstaan door de coronacrisis.

Rondje voor je club was een initiatief van Clubplan, een actiebureau voor sportclubs. Reaal haalde in totaal 1170 euro op uit 58,5 rondjes. Landelijk werd meer dan 325.000 euro opgehaald. De actie liep tot en met 31 december. In Flevoland eindigde Reaal op de tweede plek, achter SV Lelystad, die maar liefst 2150 euro aan rondjes ophaalde.

De clubs die de laatste ronde (21 tot en met 31 december) 10 of meer rondjes hadden ontvangen, maakten kans op de slotprijs; een gezellige kantineavond met Jan van Halst, zodra dat weer kan.

Dankbaar

Het bestuur van Reaal Dronten reageert:  'We zijn heel erg dankbaar voor alle leden en donateurs die ons een rondje hebben gegeven. Het is voor heel veel clubs een moeilijke periode, waarbij contact met leden, andere betrokkenen en sponsoren veel minder is dan anders. De hoeveelheid clubs die landelijk aansloten en de betrokkenheid van donateurs is wat dit initiatief dan des te meer bijzonder maakt. Voor Reaal is het ook een bijzondere tijd, waarbij we vooral onze leden missen en de gezelligheid die zij meebrengen naar onze kantineen sportpark. Onze kantine en ons sportpark zijn echt een verbindende factor voor de club en we hopen met de slotprijs, zodra het weer kan, onze leden weer een bijzonder warm welkom te kunnen bieden in de kantine'.