Heroverweging nodig voor huisvesting arbeidsmigranten op bedrijventerreinen in Dronten

Dronten - Met één tot twee grote locaties op bedrijventerreinen en twee grote locaties elders kan Dronten de komende tien jaar voorzien in de behoefte aan huisvesting voor arbeidsmigranten.

Het gaat dan om locaties voor maximaal 300 arbeidsmigranten. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

Visie

Op dit moment is het uitgesloten dat er arbeidsmigranten worden gehuisvest op bedrijventerreinen. De gemeenteraad heeft dat in juni van het vorige jaar in een beleidsvisie vastgelegd. Tegelijkertijd wordt Dronten geconfronteerd met een groeiende behoefte aan huisvesting.

Daarom wil het college het gesprek aangaan met de gemeenteraad over het toch toestaan van grootschalige huisvesting op bedrijventerreinen.

Voorwaarden

‘Voorwaarden voor het incidenteel toestaan van arbeidsmigrantenhuisvesting op bedrijventerreinen zijn in ieder geval dat de omliggende bedrijven niet in hun activiteiten of uitbreidingswensen worden belemmerd, het niet ten koste gaat van verkoopbaarheid (aantrekkelijkheid) voor toekomstige bedrijven en dat de veiligheid van de arbeidsmigranten niet in het geding is door de activiteiten van de omliggende bedrijven,’ schrijft men aan de gemeenteraad.

Op dit moment wordt onderzocht welke randvoorwaarden moeten worden gesteld aan dergelijke locaties om aan de genoemde voorwaarden te kunnen voldoen. In het eerste kwartaal van dit jaar zal de gemeenteraad daar nader over worden geïnformeerd.


Gerelateerd nieuws