Hoe een poloshirt een winteroutfit compleet maakt

Aangeboden door: poloshop.com

De winter is in volle gang. Het zijn frisse tijden die niet voor dunne kleding vragen. Een poloshirt, is geen kledingstuk wat met voorkeur gedragen wordt in de winter. Dit kan natuurlijk wel afhangen van hoe snel men het koud heeft.

Er zijn veel mannen die graag het hele jaar een poloshirt dragen. Het is een stijlvolle en smaakvolle toevoeging aan elke outfit. Dus waarom zou een heren polo niet in de winter kunnen? Het kerstdiner kan tenslotte ook wel een net poloshirt gebruiken. Hoe kan een poloshirt ook in de winter stijlvol zijn? Wie is er begonnen met het dragen van een poloshirt? Lees het in dit artikel.

De start van de trend

Een van de meest gerenommeerde merken, Lacoste, heeft de trend gezet van het dragen van een poloshirt. Het merk is het resultaat van de gedachte dat een overhemd niet comfortabel tennist. Rond de jaren 20 van de twintigste eeuw, tenniste men nog in een overhemd, hoe vreemd dit ook klinkt. Met de kennis van nu is het onmogelijk om comfortabel een potje te kunnen tennissen. René Lacoste, de oprichter van het merk Lacoste besloot hiervoor een oplossing te verzinnen, het poloshirt. Het behoudt de stijlvolle uitstraling van een overhemd, maar is toch sportief en zit daarnaast heerlijk door het zachte katoen.

Het begon als een item wat als alternatief werd aangeboden bij het tennissen. Inmiddels is het een van de meest gewaardeerde kledingstukken op de herenkleding markt. René Lacoste heeft samen mijn zijn compagnon en vriend André Gillier op de markt gebracht in de jaren 30. Het duurde enkele decennia voordat het een serieus gedragen item voor de vrije tijd werd.

Het dragen van een poloshirt in de winter

De koudere maanden zitten boordevol gelegenheden waarbij een poloshirt gedragen kan worden. Denk aan de uitreiking van een diploma of propedeuse in september. Of denk aan het kerstdiner. Poloshirts die een groot logo in het ontwerp hebben, kan patserig overkomen. Zorg voor een polo die het merk subtieler weergeeft. Dit ziet er erg zakelijk en stijlvol uit.

Een poloshirt in de winter kan fris zijn. Een hemd onder een polo zou prima kunnen. Een T-shirt daarentegen is een no-go. De stiksels van het shirt zijn door het poloshirt heen te zien en dit ziet er niet mooi uit. Wanneer hemden dragen niet in jouw voorkeuren valt, dan kan er ook een vest overheen.

De winter vraagt om warme kleuren. Dit zijn roodtinten zoals bordeauxrood of bruintinten. Felle en lichte kleuren zijn geschikt voor de zomer. Niet alleen omdat het daarbij past, maar ook omdat lichte kleuren minder warmte vasthouden. Warme kleuren zijn vaak donker en houden veel meer warmte vast. Dit is heerlijk voor in de koude maanden.

Betreft omstandigheden is een poloshirt multifunctioneel. Casual en zakelijke gelegenheden zijn beide perfect voor het dragen hiervan. Voor elke verjaardag of voor een vergadering op het werk is een poloshirt uitermate geschikt. Kom je liever smart voor de dag, combineer het dan met een pantalon. Bij een voorkeur voor casual, is een spijkerbroek altijd een veilige optie.

Kies de juiste pasvorm

De oorsprong van het dragen van een poloshirt en de draaggelegenheden zijn nu behandeld. Poloshirts zijn er in een aantal pasvormen. Deze kunnen aangesloten zijn, maar ook een ruim aangesneden model hebben die totaal niet aansluit. De meeste mannen hebben een persoonlijke voorkeur voor een van de twee.

Een aangesloten model is prachtig en geeft een gestroomlijnde look. Het is voor mannen met een slank postuur, ben je wat voller van postuur dan gaat een aangesloten model, ook wel bekend als slim fit, niet lekker zitten. Het zit al snel te strak.

Een recht model is voor vollere mannen, of voor mannen die liever geen aangesloten model dragen. In de vrije tijd vinden mannen het vaak lekker als een poloshirt niet te strak zit, vooral bij het doen van de huishoudelijke klussen bijvoorbeeld.

Houd dit in het achterhoofd bij het kopen van een poloshirt. Winkels als poloshop.com staan je graag te woord bij het uitkiezen van de beste mogelijkheid voor jou. Voor inspiratie, bekijk de website!